månadsarkiv: augusti 2013

Följetong till leda för entreprenörer (Svenska Dagbladet)

Få personlighetsdrag är så enerverande som vägran att erkänna egna fel och misstag. Somliga hävdar ibland att den sortens karaktär är särskilt vanlig i politiska kretsar. Det är tveksamt, men däremot verkar just entreprenörskattens senaste tillägg väcka en instinktiv försvarslusta i en begränsad politisk krets, samma som också utformade dem.

Om Moderaternas tjurskallighet håller i sig lär 3:12-reglerna bli skattereformernas egen följetong.

Läs hela ledaren här.

 

 

Kritiken mot 3:12-regler växer (Svenskt Näringsliv)

Missnöjet mot 3:12-reglerna ökar bland landets småföretagare. Johan Fall, skatteexpert, anser att det är dags för regeringen att ta sitt förnuft till fånga och backar bandet.

Den massiva kritiken mot förslagets undermåliga kvalitet har också fått ytterligare stöd av de SKOP-undersökningar som Svenskt Näringsliv låtit genomföra. Av resultaten framkommer bland annat att var tredje företagare anser att förslaget gjort dem mindre villiga att satsa pengar i det egna företaget. Var sjätte företagare svarar att man skulle försöka minska antalet anställda om förslaget går igenom.

Läs mer här.

Resultatet är alarmerande (Aftonbladet)

Organisationen Svenskt Näringsliv har i sommar intervjuat ett stort antal vd:ar och företagare om deras syn på 3:12-reglerna och de föreslagna förändringarna.

– Var tredje företagare säger sig få mindre lust att investera i sitt eget företag, säger Johan Fall på svenskt Näringsliv.

Läs hela artikeln här.

Rödgröna vill se bättre 3:12-regler (DI)

De rödgröna kräver att riksdagen ordnar en hearing om regeringens väntade lagförslag om nya så kallade 3:12-regler. Kritiken har varit kraftig mot regeringens utkast och lagrådet har sågat lagrådsremissen. Fler måste få lämna synpunkter, anser de rödgröna. ”Vi har inget eget förslag, men det krävs en bättre beredning”, säger Leif Jakobsson (S), vice ordförande i skatteutskottet, som tror att det går att skärpa beskattningen på ett bättre vis.

Läs mer här.