månadsarkiv: maj 2013

Borg och Lööf allt djupare i 3:12-träsket (Svenskt Näringsliv)

”Det nya förslaget till 3:12-regler framstår som om möjligt ännu mer tilltrasslat än den undermåliga version som presenterades för en dryg månad sedan. Efter dikeskörningen med förra förslaget tycks Anders Borg och Annie Lööf ha kört fast ännu djupare”, säger Krister Andersson, chef på Svenskt Näringslivs skatteavdelning.

Läs hela artikeln här.

Näringslivet sågar skatteförslag (EFN)

Det nya förslag till beskattning av fåmansföretag som presenterades i dag av finansminister Anders Borg och näringsminister Annie Lööf sågas av flera tunga instanser. Intresseorganisationen Svenskt Näringslivs skatteekonom Johan Fall menar att förändringarna kommer slå hårt mot många småföretagare.

Se inslaget här

Borg backar om fåmansbolag (DI)

På fredagen ska regeringen sätta ner foten angående de omstridda 3:12-reglerna för fåmansbolag. Enligt det nya förslaget, som presenteras av Annie Lööf (C) och Anders Borg (M), justeras taket för löneuttagskravet till 40 basbelopp.

Läs hela artikeln här.

Annie Lööf gör lappkast (DI)

Näringsminister Annie Lööf har ändrat åsikt om de nya 3:12-reglerna och försöker stoppa det förslag hon själv var med och presenterade. Det skriver Dagens industri på torsdagen. I en debattartikel den 12 april i år skrev Annie Lööf tillsammans med finansminister Anders Borg att 3:12-reglerna skulle ändras.

Läs artikeln här.